Belépés
Kolbászpörkölt
... kés-hegynyi pirospaprika, só.
A füstölt szalonnát kockákra vágjuk, és a hagymával együtt üvegesre pirítjuk.
Megpaprikázzuk, felengedjük 1 deci vízzel, és 8-10 percig pároljuk. A debrecenit karikákra vágjuk, a megtisztított, és feldarabolt zöldpaprikával együtt rátesszük a szalonnára, és 5-6 percig fedő alatt az egé-szet együtt pároljuk. Esetleg egy kevés vízzel engedhetj...
Kolbásszal töltött karaj
... vagy egy szál öregebb répa,
só.

A karajt kicsontozzuk és a közepét hosszában hegyes késsel átszúrjuk.
A vágást kissé kitágítjuk és belehúzunk egy szál kolbászt (debrecenit vagy gyulait).
A húst kívülről megsózzuk, megforgatjuk a megforrósított zsírban, mellédobjuk a kétféle hagymát, a karikára vágott répát és egy kevés vízzel jó puhára pároljuk. ...
Sztrájkra készülnek az orvoseg
... változás nem lesz, a legkeményebb eszközükhöz nyúlnak, mert a betegellátás "életve-szélyben van". A Népszabadság írása.
Összehangolt akcióra készülnek az orvosegyetemek - kivéve a debrecenit. Az esetleges sztrájk technikai részletei még nem tisztázottak (várhatóan az akut és a sürgős esetek ellátására korlátozódhat a munka), a készültség viszont már teljes.

A Semme...
Sztrájkra készülnek ...
... változás nem lesz, a legkeményebb eszközükhöz nyúlnak, mert a betegellátás "életve-szélyben van". A Népszabadság írása.
Összehangolt akcióra készülnek az orvosegyetemek - kivéve a debrecenit. Az esetleges sztrájk technikai részletei még nem tisztázottak (várhatóan az akut és a sürgős esetek ellátására korlátozódhat a munka), a készültség viszont már teljes.

A Sem...
Lecsó-körkép
... leveskockát felforraljuk 2 és fél dl vízzel. A kukoricát felbontjuk, lecsepegtetjük a levét. A paradicsomot megmossuk, kimagozzuk, és apróra daraboljuk. A kaprot megmossuk, apróra vágjuk. A debrecenit felkarikázzuk.
Elkészítés: A margarint nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, beletesszük a hagymát, paprikát, és kb. 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a rizst, a zöldborsót, a para...
Tejfölös krumplipaprikás
... szerint megsózzuk. A tűzről lehúzva belek...
05.08 csütörtök
... 1-ik 7 hetes volt,a másik 8.
A nagylányokat észre se veszem,de a picikért még mindig fája szivem.

Nem is volt ma nagyvacsora,a fiúk pizzát rendeltek,Én meg magunknak debrecenit főztem!

Gizi
Csak azért irtam ide ma este mert tudom,h jössz,és ez valahogy inspirál ,úgy ahogy a Böbsinél irtad!
köszönöm a fatörzs krémjének e recijét,kifogom próbálni...
Felhívás a Magyar Ref. Zsinath
... csoportosítását. A teológiai akadémiák és az Egyházmegyék, kerületek összevonását, egyben több, eddig megmaradt intézményről mondtak le. Bezárták a pápai és a sárospataki teológiák kapuit, a debrecenit és a budapestit pedig a központi egyház felügyelete alá helyezték. Felállították az Állami Egyházügyi Hivatalt, hogy a Párt a palást alá bújt sátán szolgáival teljesen kontrolálhass...
Részeges madártej
... Felöntjük vizzel és hozzáadva a megtisztított, megmosott rizst és a zöldborsót is tovább főzzük.Közben izlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a rizs megpuhult belerakjuk a felkarikázott debrecenit és az apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha jól átmelegedett tálaljuk.
Tanácsok: A debreceni helyett alkalmazhatunk kolbászt, krinolint, szafaládét vagy virslit is.
Elkészítés...
Jókai bableves
... beáztatjuk.
A víznek jól el kell lepnie a babot.
Másnap csontlében vagy húslevesben (vízben) feltesszük főni a csülökkel és debreceni kolbásszal együtt. Hozzátesszük a babérlevelet. A debrecenit 10 perc elteltével kivesszük a levesből és félretesszük. Amikor a bab puhulni kezd, hozzáadjuk a kockára vágott vegyes zöldséget és a 2 gerezd fokhagymát, melyet kissé vágjunk be...
Pikáns palóc korhelyleves
... rántást készítünk, melyhez hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, köménymagot, az áttört fokhagymát, fűszerpaprikát, majd besűr...
Levesek
... vizet.
A megfőtt húst kivesszük a levesből, kicsontozzuk, leszedjük róla a fölösleges zsiradékot, majd apróra vagdaljuk.
A húst visszatesszük a levesbe , hozzáadjuk a karikákra vágott debrecenit vagy szafaládét, még egyszer jól megkeverjük, és megszórjuk a felre tett aprított zellerzölddel.
Tálaláskor egy szelet rozskenyeret adunk mellé, amit előzőleg megkentünk mu...
Húsfélék
Almás csirkefasírt

Hozzávalók (3-4 személyre):
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1,5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
Bográcsételek
... paprikával és hozzáadjuk
a cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Megsózzuk és
közepes lángon félpuhára pároljuk. Beletesszük a megmosott
rizst, a karikára vágott debrecenit és ha szükséges, egy kevés
vizet is öntünk hozzá. Kis lángon, a bográcsot többször
megrázogatva közben, lehetőleg letakarva, pároljuk puhára a
rizst.

Energiatart...
Nyárson sült ételek
... debreceni, 2 zöldpaprika, 2 piros színű zöldpaprika,
8 közepes hagyma, só.

Elkészítése:
A megtisztított hagymát, nagy kockára vágott zöldpaprikákat
és egy szál debrecenit (hosszában) a nyársra húzzuk, két
végét egy-egy egész hagymával zárjuk le. A debrecenit körben,
nem túl mélyen, bevagdossuk, a hagymát és zöldpaprikát
megsózzuk és parázs ...
Disznótoros ételek
... só.
A húst megmossuk, letörölgetjük és felszeleteljük. Húskalapáccsal kissé megveregetjük, megsózzuk, és a felforrósított olajon hirtelen, erős tűzön átsütjük mindkét oldalát. A debrecenit felkarikázzuk, a füstölt szalonnát nagyon vékony metéltre vágjuk, a megtisztított vöröshagymát pedig karikákra vagdaljuk. Tűzálló tál aljára teszünk néhány darabka füstölt szalonnát, és err...
Kolozsvári TÖLTÖTT KÁPOSZTA!!!
... felével betakarjuk, kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt puhára főzzük. Amíg a káposzta fő, a bordákat kissé kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük.

A debrecenit bevagdossuk, a szalonnából négy egyforma szeletet vágva kakastaréjt készítünk (a szalonnát hosszában majdnem bőréig bevágjuk, majd erre merőlegesen kockázzuk), és serpenyőben kisütjük....
Kolozsvári töltött káposzta
... felével betakarjuk, kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt puhára főzzük. Amíg a káposzta fő, a bordákat kissé kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük.

A debrecenit bevagdossuk, a szalonnából négy egyforma szeletet vágva kakastaréjt készítünk (a szalonnát hosszában majdnem bőréig bevágjuk, majd erre merőlegesen kockázzuk), és serpenyőben kisütjük. ...
Recept
... felével betakarjuk, kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt puhára főzzük. Amíg a káposzta fő, a bordákat kissé kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük.

A debrecenit bevagdossuk, a szalonnából négy egyforma szeletet vágva kakastaréjt készítünk (a szalonnát hosszában majdnem bőréig bevágjuk, majd erre merőlegesen kockázzuk), és serpenyőben kisütjük. ...
Töltött Káposzta
... felével betakarjuk, kevés folyadékot hozzáadva fedő alatt puhára főzzük. Amíg a káposzta fő, a bordákat kissé kiveregetjük, sózzuk, lisztbe mártva mindkét oldalát megsütjük.

A debrecenit bevagdossuk, a szalonnából négy egyforma szeletet vágva kakastaréjt készítünk (a szalonnát hosszában majdnem bőréig bevágjuk, majd erre merőlegesen kockázzuk), és serpenyőben kisütjük. ...
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Magyar Ref, Kolozsvári TÖLTÖTT KÁPOSZTA, Töltött Káposzta, Állami Egyházügyi Hivatalt, füstölt szalonnát, hagymával együtt, debrecenit karikákra, egé-szet együtt, kevés vízzel, szál öregebb, karajt kicsontozzuk, közepét hosszában, vágást kissé, szál kolbászt, húst kívülről, megforrósított zsírban, kétféle hagymát, karikára vágott, legkeményebb eszközükhöz, esetleges sztrájk, sürgős esetek, készültség viszont, kukoricát felbontjuk, paradicsomot megmossuk, kaprot megmossuk, debrecenit felkarikázzuk, margarint nagyobb, tűzről lehúzva, nagylányokat észre, fiúk pizzát, fatörzs krémjének, teológiai akadémiák, sárospataki teológiák, budapestit pedig, központi egyház, rizs megpuhult, felkarikázott debrecenit, apróra vágott, debreceni helyett, kockára vágott, finomra vágott, áttört fokhagymát, megfőtt húst, fölösleges zsiradékot, húst visszatesszük, karikákra vágott, felre tett, szelet rozskenyeret, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, cikkekre vágott, bográcsot többször,
© 2013 TVN.HU Kft.